Julie holder innlegg på forskerkonferanse

forskning julie tannlegene i jarhuset

Reiser til Marseille for å holde et innlegg på forskerkonferanse

Denne måneden reiser vår tannlege Julie Frigaard, som også er doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo, til Marseille for å holde et innlegg på forskerkonferanse. Her forteller hun litt om hva dagene på konferansen skal brukes til, og hva hun forsker på:

"Jeg skal holde innlegg på International Association for Dental Research - Kongress (PER_IADR Oral Health Research Congress) i Marseille den 17.9 og delta på en nordisk forsker konkurranse samme sted som heter Nordic Hatton Award Competition den 14.9. Der konkurrerer jeg mot andre forskere fra Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige. Vinneren går videre til den internasjonale Hatton Award Competition neste år."

Begge fremføringene handler om forskningen vi har gjort i forskningsgruppen jeg er del av. Her har vi undersøkt hvordan det er med oral helse hos korttidsinneliggende pasienter med milde psykiatriske diagnoser som f.eks. angst og depresjon. Denne gruppen mennesker har allerede mye belastning i livet sitt og mange av dem sliter i tillegg med munntørrhet og andre problemer med tenner og munnhule, mye på grunn av bivirkninger fra medisiner. Vi ønsker å sette fokus på at oral helse også må prioriteres i denne gruppen ved å vise til resultater fra denne undersøkelsen.

Vi er stolte av å ha Julie som del av vårt team, ønsker henne lykke til i Marseille!

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss

"*" obligatorisk felt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.