Tannbleking

Tannbleking

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en metode som har som mål å gjøre tennene hvitere. Når du bleker tennene utsettes de for et kjemisk stoff som heter hydrogenperoksid. Tennenes reaksjon på dette stoffet gjør at tennene ser hvitere ut.

Det er likevel ingen garanti for at tennene dine blir hvitere ved bleking siden ingen tenner er helt like. Hvor mye de er slitt og om det er gjort tidligere behandling påvirker tennenes mottakelighet for blekemiddelet.

Hvilken tannbleking er best?

Det finnes flere merker og produsenter på markedet som lager blekemidler, men det er ingen fasit på hvilken som er best.

Det som skal til for å få tannbleking til å fungere er en bestemt mengde hydrogenperoksid. I tillegg er den totale tiden du bruker på å bleke viktig for resultatet.

Fungerer tannbleking hjemme like bra?

Tannbleking som kjøpes privat på internett eller i skjønnhetssalonger er ikke å anbefale siden man ikke har kontroll på innholdet av hydrogenperoksid. For mye hydrogenperoksid i blekematerialer vil ødelegge tennene. For lite hydrogenperoksid vil ikke gi effekt.

Er det skadelig å bleke tennene?

Det kan være skadelig å bleke tennene. Det er ikke anbefalt å bleke tennene dersom du har hull, er under 18 år, er gravid eller ammer. Derfor er det viktig å sjekke tennene hos tannlegen først og få en faglig vurdering.

Hvor lenge varer bleking av tenner hos tannlege?

Det varierer fra person til person hvor lenge tannbleking varer og hvor godt det fungerer. Dersom blekingen fungerer godt forventes den mest uttalte effekten å vare 1-2 år.

Etter dette blir det en gradvis redusert effekt, men du vil fortsatt oppleve at det er lysere enn om du i utgangspunktet ikke bleket.

Hvor fort ser man resultater av tannbleking?

Man kan se resultater av tannbleking etter ca.3-8 dager. Det kommer an på om man bruker nattbleking eller dagbleking. Dersom man bruker nattbleking vil det ikke ta like mange dager da det blekes i en lengre periode av gangen. Blekingen avsluttes når du har oppnådd ønsket effekt.

gule tenner
hvite tenner

Jo lengre du bleker, desto hvitere kan tennene potensielt bli. De dagene du bleker bør du være forsiktig med å spise og drikke det som gir misfarging – eks kaffe, te, blåbær og rødvin. Røyking bør også begrenses.

Hvorfor bleke tennene hos tannlegen?

Mengden hydrogenperoksid er avgjørende for et godt resultat, men kan også være skadelig dersom det blir for høy konsentrasjon.

Det er derfor anbefalt å utføre tannbleking i samråd og med oppfølging av tannlege. Hos tannlegen får du laget en individuelt tilpasset blekeskinne.

Du får grundig instruksjon i hvordan du skal bruke skinnen på en skånsom måte for tenner og tannkjøtt – hvor tykt lag som legges i skinnen, hvor lenge den brukes av gangen, hvordan den rengjøres, og hva man kan spise eller drikke ved bruk av skinnen.

Tannbleking

Hvor mye koster det å bleke tennene hos tannlegen?

Pris varierer avhengig av om du ønsker bleking av en eller begge kjever. Se prisene her: Tannbleking hos tannlegen

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss

"*" obligatorisk felt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.